O veste extraordinara, Kovesi castiga. Francezul Bohnert s-a retras oficial

Purtatorul de cuvant al ministerului francez al Justitiei a anuntat, marti, ca Jean-Francois Bohnert, contracandidatul Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european, a fost numit la sefia Parchetului National Financiar.

”Jean-Francois Bohnert a fost numit in functia de Procuror National Financiar (PNF). Decizia tocmai a fost publicata”, a anuntat Youssef Badr pe Twitter.
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat pe 19 iulie ca presedintele francez Emmanuel Macron i-a promis ca va sustine candidatura Laurei Codruta Kovesi la functia de procuror-sef european.

„In virtutea bunei colaborari si a bunei intelegeri intre cei doi sefi de stat, Presedintele Emmanuel Macron i-a transmis Presedintelui Klaus Iohannis ca va retrage candidatura domnului Jean-Francois Bohnert si ca o va sustine pe doamna Laura Codruta Kovesi la conducerea Parchetului European”, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei prezidentiale.

Kovesi este sustinuta de Parlamentul European pentru postul de sef al Parchetului European, care urmeaza sa devina operational in 2020.

Lasă un răspuns