Ce sunt cremele BB, CC și DD?

LifestylePentru femeiSanatate
Views: 31

De multe ori, pe grupurile de mame unde activez cu drag și spor, apare întrebarea “Ce este un BB/CC/DD cream?” așa că am decis să scriu un articol cu câteva detalii esențiale și cu câteva recomandări.

Ce este un BB Cream (beauty/blemish balm)?

BB-ul este, la fel ca majoritatea produselor de acest fel, un produs foarte popular în Asia și important în cultura Europeană de beauty de câțiva ani. În original, însă, a fost produs pentru prima oară în Germania și folosit în industria chirurgiei plastice. Dacă vreți, este un fond de ten mai ușor, conține ingrediente bune pentru piele (multe BB-uri conțin uleiuri benefice, vitamine, SPF etc) și ajută la redarea unui aspect luminos al feței fără a o încărca. Spre deosebire de un tinted moisturizer, are o acoperire mai mare, dar nu ca un fond de ten. Puteți folosi BB-ul când este vară și nu vreți să vă curgă machiajul de pe față sau când vreți să aveți o zi relaxată, fără a arăta obosită. Aveți grijă, însă! Nivelul de acoperire diferă de la brand la brand. Am avut un BB Cream corean care avea o acoperire destul de mare și o consistență mai groasă, făcând față să pară mai albă, lucru, din câte am citit, destul de des întâlnit la BB-urile asiatice. Personal nu mi-a plăcut, dar poate vouă vă surâde acest tip de BB.

Recomandări BB cream

L’Oréal Paris Nude Magique crema BB 5 in 1 SPF 12

Garnier Miracle Skin Perfector crema BB – ten normal/uscat

Garnier Miracle Skin Perfector crema BB – ten mixt/gras

Bioderma Sensibio AR BB Cream

Maybelline Dream Fresh BB Cream

Ce este un CC Cream (color correcting)?

Spre deosebire de BB creams, CC creams au, în primul rănd, rolul de a ajuta la estomparea roșeții și uniformizare a tenului. Deși mulți spun că nu prea văd o diferență între BB și CC, eu prefer CC-urile datorită puterii mai mari de acoperire. Este, în continuare, o variantă lejeră de fond de ten și niciodată nu-ți va oferi acoperire mare, dar, oricum, o va face mai bine decât un BB.

Recomandări CC cream

Lioele Dollish Veil Vita BB, SPF25 PA++ Natural Green

Elmiplant Skin Moisture – CC Cream

Elmiplant Skin Repair 45+ CC Cream

Gerovital Happiness CC Cream

Există încă o variantă, DD Cream, care nu este însă atât de populară ca și surorile ei și care este produsă doar de câteva companii. Eu nu am apucat să încerc un DD (Dynamic Do-All sau Daily Defense), dar am înțeles că este un fel de hibrid între BB și CC. Ce înseamnă exact asta… Nu știu. Dar promit că voi căuta o astfel de cremă și o voi testa, urmând ca apoi să vă spun și vouă ce impresie mi-a lăsat.

Sper că v-a fost de folos articolul și aștept sugestii de articole viitoare!

You May Also Like

Niciun rezultat găsit.

Utilitatea unui blog pentru activitatea ta

Author

Recomandam:

Niciun rezultat găsit.

Meniu